sâmbătă, 18 decembrie 2010

Mi-e lene!

N-am sa incep blogul cu o postare de “bun venit”, am sa-l pornesc… asa, abrupt. De ce? Simplu, mi-e lene. Tie nu ti-a fost niciodata lene? E nu. E ca atunci cand te trezesti dimineata, suna ceasul si vrei sa mai dormi. Cati dintre voi nu ati amanat alarma sa mai leneviti  5 minute…
Acum, ca am lamurit problema asta, sa vorbim despre lene.  Ce este lenea? Cine a inventat-o… si de ce? Si… cum facem sa scapam de ea?
                Lenea apare atunci cand esti nevoit sa faci ceva ce nu doresti. Nu trebuie sa fie vorba despre un lucru pe care il urasti sau iti displace la modul general. Poate fi vorba si de o actiune care iti displace pe moment. Nu e nimic altceva decât o obişnuinţă de a te odihni înainte de a obosi, este arta de a nu face nimic, "arte del sole", cum o numesc napolitanii, cunoscuţi pentru trândăvia lor: arta de a sta la soare.
Cercetătorii americani au găsit o scuză medicală pentru persoanele mai leneşe, înscriindu-le "afecţiunea" în Manualul de Diagnostic şi Statistici al Tulburărilor Mentale (Biblia psihiatrilor), sub denumirea de tulburare tempo-cognitivă.
Cum facem sa scapam de ea? Foarte simplu: sport, odihna, pasiune.
Hmmm, dupa ce am aflat toate astea, stau sa ma gandesc…  mi-e lene? Nu chiar. Dar, oricum, tot  nu am sa incep cu o descriere. Avem suficient timp sa ne cunoastem.

Un comentariu: