marți, 28 decembrie 2010

…tot ce atinge ia foc!

Indemnat  de tema melodiei “stai!” – (JerryCo feat. Tataee & Simona Nae), de experienta altora , chiar si  cea  personala, m-am decis sa aprofundez problema asta. Cine pe cine domina,  cine detine puterea suprema? El sau ea? Cand sentimentele devin  mijloc de manipulare si cine se bucura pe deplin de arma asta? O arma cu care poti face din cel mai puternic  om un catelus dresat.  Cand esti prins in capcana orbit de “farmecul iubirii”… mai poti scapa? Cum sa te aperi, cum sa iti controlezi simturile? O serie de intrebari la care nu ca nu stim raspunsul dar…  pur simplu ne temem de el!
Nu am sa dezvolt problema iubirii, nu asta ma intereseaza. Ma intereseaza cum te poti “juca” cu sentimentele cuiva. Pentru a ajunge acolo unde ti-ai propus trebuie sa pui in scena o adevarata piesa de teatru, sa nu te tradeze mimica si sa ai grija de fiecare data sa nu incurci replica. Cu alte cuvine sa fii actor desavarsit!  Stai linistit, nu o sa iasa din prima, ai nevoie de antrenament, ai nevoie de “tips and tricks”, trebuie sa fii un bun psiholog, sa poti citi privirea si gesturile “victimei”, sa stii cand sa pui paie pe foc si cand atingi limita.
De cele mai multe ori am fi tentati sa spunem ca rolul asta se potriveste de minune femeii. Corect…  are un avantaj. Cam oricarui barbat ii se scurg ochii pe formele ei apetisante mai ales daca sunt insotite de  un zambet provocator si o privire sfredelitoare. E de ajuns sa puna pe ea o fusta mai scurta, un decolteu obraznic  si gata…  esti victima sigura. Oare asa sa fie?  Da, asa este… dar pentru cei “slabi de ingeri”.
O femeie poate face din tine un “catelus”, te poate ademeni cu formele ei, te face sa fierbi in suc propriu, tot ce atinge ia foc… trupul femeii este soarta ei. Dar asta nu este atat de grav,  este doar atractie fizica, te zapaceste pe moment, obtine ce vrea si gata… Oricum nu te afecteaza prea mult. Apare  alta cu forme si mai tentante si… o iei de la capat fara sa stai pe ganduri. De fel... barbatul e mai “porc”, nu prea pune suflet ;)
Hai sa vedem ce se intampla cand victima este “ea” ... Hmmm, destul de grav: “sentimente”, “iubire”, “pasiune”, “lacrimi”… wow!  Uimitor nu? Cate arme poate avea o femeie! Dar ce se intampla cand un barbat ajunge sa ii controleze armele astea? Oare cum e sa fii invins cu propriile arme?  …“Cunoaste-ti dusmanul  ca sa-l invingi”. E de ajuns sa cunosti femeia, stilul ei de a gandi, sa ii poti anticipa urmatoarea  miscare si obtii o papusica de sforile careia poti trage cum vrei! Poate spune cineva ca nu e adevarat?  Daca un barbat poate fi “tinut in lesa” o perioada oarecum scurta, nu acelasi lucru se poate spune si despre femeie. O data prinsa in “lat” nu mai scapa usor.

Am pus mai jos piesa de care va vorbeam la inceput!  
Nu versurile transmit mesajul, filmuletul in sine… urmariti-l cu atentie!

Dupa toate astea ma intreb: Cine detine controlul suprem?  “el” sau “ea”?

4 comentarii:

  1. superb ti-a iesit....cu drag o prietena:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la textul de mai sus nu pot sa iti spun decat ca imi place cum ai formulat ,insa lucrurile sunt relative!Videoclipul este unul reusit si destul de bun paralel cu texrul :* Giorgy

    RăspundețiȘtergere
  3. Toti suntem diferiti, e posibil sa ne regasim intr-o masura mai mare sau mai mica in textul de aici, sau... poate deloc. Este doar o parere personala, asa vad eu lucrurile in momentul asta. Este posibil sa gresec, poate peste un timp voi avea alta viziune :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu sunt de acord cu tine :)) Si am sa iti zic personal de ce nu sunt de acord cu tine :P ...

    RăspundețiȘtergere