marți, 25 ianuarie 2011

Tu ce vrei?

Eu?
Nu stiu, mi-e greu sa-mi dau seama, sa stiu daca mai vreau ceva. Sunt in fata unei situatii de a putea avea totul, cu toate astea aleg sa nu vreau nimic.
De ce?
Cel mai ciudat lucru este ca nici eu nu pot intelege. Stiu ce pot, imi cunosc limitele atat superioare cat si inferioare, de cele mai multe ori ma uimesc si pe mine. Si toate astea nu ma ajuta deloc. Oricine ar putea spune ca sunt nebun. Desi pot avea lumea la picioare nu fac nimic. De multe ori m-am intrebat: Ce vreau cu adevarat?  Poate o motivatie puternica m-ar ajuta sa ma schimb.
Dar… care?
Ei drace…  aici m-am blocat!
Multi  au luat ca model  in viata piramida, au pornit de la baza si au ales sa urce pana in varf. Acolo s-ar afla telul superm, acolo si-au propus ei sa ajunga.
Bun, si cand ajungi acolo? Ce faci?  Ti se termina piramida si?… Ajungi intr-un punct si stai cocotat acolo? Wow! Superb! Genial!
Stii ce se afla la mine in varful piramidei?

Nimic… a mea e putin altfel. Vezi tu, e cu fundu’n sus…  Pornesti dintr-un punct -in care nu ai nimic- si incepi sa cladesti.  Usor usor baza se largeste si tinde spre infinit. Piramida mea nu are o lmita, cat poti cladi ea creste. Doar ca… exista o problema… 
Echilibru’!
Un cuvant magic!
Iti mai aduci aminte cum ai invatat sa mergi pe bicicleta? Cate cazaturi ai luat? Senzatia aia nesuferita ca altii pot si tu nu? Iti amintesti ca au fost momente in care ai crezut ca va fi imposibil sa pastrezi echilibrul? Sunt sigur ca iti amintesti!
Ei bine, cum a fost dupa? Cum a fost cand ai reusit? Sa nu mai vorbim de cei care merg pe o roata si fac giubuslucuri… Ai vazut cat de simplu ti se pare acum!
Secretul…? Unul singur: echilibrul!
Oare echilibrul asta imi poate tine si mie piramida? Sunt sigur ca da, poate!
Doar ca trebuie sa il gasesc, trebuie sa invat sa merg pe bicicleta! 
Deocamdata invat sa cad, acum cat piramida este inca mica. Va fi mult mai dureros cand piramida va fi mare!

13 comentarii:

 1. da mai razvan da ca sa stai in varful piramidei trebuie sa suporti....cum ai sta tot iti intra in cur varful piramidei ...sau poti toci varful k sa poti sta in varf...sau ..... :))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. arta cere sacrificii :)))))

  RăspundețiȘtergere
 3. hai k nu scapi de mine.... la ce ziceai tu... cu piramida indreptata cu varful in jos...este iar o necunoscuta si,...ajungi sa cladesti usor piramida..incepi cu varful si in timp ajungi si la baza ......deci intr-un final o termini. Acu e acu...k trebuie sa mentii piramida tot in aceeasi pozitie si pare a fi destul de greu s-o tii intr-un continuu echilibru. In cele din urma, razvan al meu, reuseste sa o echilibreze dar in timp constata ca piramidutza lui are ceva fisuri in dreptul varfului. Fisurile alea avanseaza destul de mult si piramidutza este pe cale sa de dezintegreze...
  Urmeaza etapa in care razvan al meu trebe s-o consolideze ( necesita o investitie)...dar in acelasi timp trebe si echilibrata...deci tot probleme apar.........in final mai bine o lasai cu baza in jos si te uitai la ea :))))))))))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 4. @ flo: In varful piramidei sa stea cine vrea, si cum vrea. Eu am de gand sa folosesc baza ei ca sa pot sta lejer...

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Stefan cel Mare: Daca erai atent aici -" Usor usor baza se largeste si tinde spre infinit. Piramida mea nu are o lmita, cat poti cladi ea creste"- iti dadeai seama ca nu ai cum sa termini piramida decat atunci cand ai plecat la Sf. Petru si la ingerasii lui.
  In legatura cu fisurile... vezi tu, piramida asta nu e facuta din materie, asa ca... nu pot aparea fisuri in ceva ce nu exista fizic.
  Consolidarea... da, e ceva normal, oricand ai nevoie de un review.

  RăspundețiȘtergere
 6. odihnitu' flo29 ianuarie 2011, 14:16

  @razvan : se vede k te-ai odihnit :))...ca ai niste raspunsuri bune... la ce ziceam eu ...fiecare poate sa inteleaga ce vrea..si despre chestia cu piramida putem filozofa pe ea cat vrem si cum vrem...tu ai privit dintr-o alta perspectiva...eu am privit printr-o prisma. La mine a fost una mai mult comica :))

  RăspundețiȘtergere
 7. =)) Corect, putem filozofa pana maine. :P Oricum, la mine e ceva natural sa ma contrazic, indiferent daca ai sau nu dreptate. :D

  RăspundețiȘtergere
 8. Hmm...cate pareri in contradictoriu aici! Fiecare vede lucrurile in felul lui. In primul rand, textul e f bine scris, imi place ideea. Eu as prefera sa ajung in varf, evident. Dar nu sa munces toata viata pt acest lucru... Deci nu as vrea sa creasca parea mult, doar atat cand consider eu ca e suficient :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Iubirea? Undeva intr-un loc secret, asteapta sa fie gasita.

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere